ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Πλήρης επέκταση και ανανέωση του δικτύου και επιλύσεις εκκρεμοτήτων, με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ) παίρνει την ευκαιρία να προχωρήσει σε ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης, υποβάλλοντας πρόταση ένταξης για χρηματοδότηση πλήρους φακέλου για ένα έργο, που στοχεύει στην επίλυση υδρευτικών προβλημάτων της πόλης, χαρακτηρίζεται από λειτουργικότητα και βιωσιμότητα και θα συμβάλλει στην εξασφάλιση επάρκειας νερού, στη μείωση των διαρροών και στην εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.
Η πρόταση κατατέθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 8.570.604 ευρώ με ΦΠΑ. 
 
Το παραπάνω έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 5 σημαντικά υποέργα και συγκεκριμένα:
 
1. «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
Το έργο, προϋπολογισμού 3.642.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση των κύριων τροφοδοτικών αγωγών των εξωτερικών υδραγωγείων Ερίων και Παραλίμνης με απώτερο σκοπό την μείωση του χρόνου πλήρωσης των δεξαμενών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και την ομαλή υδροδότηση των Δ.Ε. της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και της Ανθηδόνας του Δήμου Χαλκιδέων.
 
2. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
Το έργο, προϋπολογισμού 1.480.500 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση υφιστάμενων τροφοδοτικών αγωγών διανομής του εσωτερικού υδραγωγείου των Δ..Ε. Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης και Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποφυγή βλαβών ή διακοπών νερού στις ανωτέρω περιοχές.
 
3. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
Το έργο, προϋπολογισμού 628.200 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση υφιστάμενων τροφοδοτικών αγωγών διανομής του εσωτερικού υδραγωγείου των Δ.Ε. Ανθηδόνας και Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποφυγή βλαβών ή διακοπών νερού στις ανωτέρω περιοχές.
 
4.«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Τ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
Το έργο, προϋπολογισμού 1.107.300 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση του κύριου τροφοδοτικού αγωγού και την επέκταση προς την περιοχή «Πανόραμα», η οποία δεν υδροδοτείται σήμερα από δίκτυο ύδρευσης.
 
5. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
Η παραπάνω πράξη, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την εγκατάσταση σύγχρονων ψηφιακών υδρομετρητών καταναλωτών σε αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών και προβληματικών υδρομετρητών, οι οποίοι, εκτός του συστήματος καταμέτρησης, θα τροφοδοτήσουν με πολύτιμα δεδομένα και το σύστημα ελέγχου διαρροών, μέσω του υφιστάμενου συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού, προκειμένου να μειωθούν οι (αφανείς) διαρροές του δικτύου και το ποσοστό του μη-τιμολογούμενου νερού (ΜΤΝ) στα εσωτερικά δίκτυα διανομής πόσιμου νερού.